CHRISTIE Agatha: Endless Night

Fontana/Collins 1990. Twenty-fifth impression. 215p. Paperback. K3.

CHRISTIE Agatha: He tulivat Bagdadiin

Vakoilua ja rakkautta kylmän sodan varjossa. Yhdysvaltain presidentin ja korkean neuvostojohtajan - mahdollisesti itsensä Stalinin - on määrä kohdata toisensa Bagdadissa. Salaisen huippukokouksen tarkoituksena on selvittää erimielisyydet idän ja lännen välillä. Mutta myös vastavoimat ovat liikkeellä. Valpas salainen palvelu saa selville, että koko Keski-idän kattava maanalainen järjestö aikoo tehdä kaikkensa torpedoidakseen kokouksen, sytyttääkseen uuden suursodan, murhatakseen ainakin toisen johtajista. Keskelle uhkaavaa tilannetta saapuu Lontoosta Victoria Jones etsimään rakastettuaan, vaaleaa Edwardia. Kun haavoittunut brittien salainen asiamies Henry "Fakir" Carmichael kuolee hänen hotellihuoneeseensa, Victoria huomaa joutuneensa rakkauttakin suurempaan seikkailuun. Alkuteos They Came to Baghdad (1951). Suom. Hilkka Pekkanen. WSOY 1987. 287s. Sid. Kp. Lisänä ns. kirjastoteippi. K3.

CHRISTIE Agatha: Lordin kuolema

SaPo-sarjassa ensimmäisenä ilmestynyt salapoliisiromaani 40-vuotisjuhlapainoksena. Hercule Poirotin "pienet harmaat aivosolut" ratkaisevat rikoksen. WSOY 1993. Kahdeksas painos. Näköispainos ensimmäisestä painoksesta, joka ilmestyi 1953. 315s. Nid. K3.

CHRISTIE Agatha: Murder in the Mews

... and three other Poirot cases (Murder in the Mews, The Incredible Theft, Dead Man's Mirror, Triangle at Rhodes). Fontana/Collins 1981. Seventh Impression. 191p. Paperback. K3.

CHRISTIE Agatha: Tuijottava katse

Tapahtuu murha: täysin merkityksettömän tuntuinen nainen kuolee ja juttua ryhtyy selvittämään neiti Marple... Alkuteos The Mirror Crack'd from Side to Side (1962). Suom. Raija Hermala. SSK 1980. Ilmestyi suomeksi ensimmäisen kerran 1965 WSOY:n kustantamana. 249s. Sid. Kp. K3.

Elämäkerrat, muistelmat

CHRISTIE Agatha: Vanha hyvä aikani

Salapoliisiromaanien kuningattaren muistelmat. Alkuteos An Autobiography (1977). Suom. Antti Nuuttila. Profiili-sarja, WSOY 1978. 631s. + 20s. kuvia. Sid. K2-3.

CLARK Mary Higgins: Kaksoset

"Jännityksen kuningatar kirjoittaa kaksosten telepaattisesta yhteydestä uutuuskirjassaan, joka alkaa kolmivuotiaiden Kelly ja Kathy Frawleyn dramaattisella kidnappauksella. Kun lunnasrahat on maksettu Pillipiipariksi itseään nimittävälle kidnappaajalle ja tyttöjen olinpaikka saatu selville, vain Kelly löytyy autosta. Sieltä löytyy myös viesti, jonka mukaan Kathy on vahingossa tapettu ja ruumis heitetty mereen. Kelly kuitenkin kertoo edelleen äidilleen Kathyn toiveita ja kuulumisia. Pian FBI:kin vakuuttuu siitä, että tyttö on elossa ja johtolankoja on syytä seurata. Alkaa kilpajuoksu Pillipiiparin ja tämän kumppaneiden perässä, sillä Kathyn henki roikkuu jo hiuskarvan varassa." - Alkuteos Two Little Girls in Blue (2006). Suom. Heikki Kaskimies. Tammi 2007. 325s. Sid. Kp. K4.

CLARK Mary Higgins: Lottovoittaja

Kuusi jännitysnovellia newyorkilaispariskunnasta, joka on voittanut satumaisen jättipotin lotossa. Siivooja Alvirahin ja putkimies Willyn taloudelliset huolet ovat lopullisesti ohi. Muita huolenaiheita silti riittää. Alvirahin tielle näyttää kertyvän loputtomasti mystisiä arvoituksia, joita hän kernaasti ratkoo. Ja Willy on tietenkin mukana hyvänä apuna. - Alkuteos The Lottery Winner and Other Stories (1994). Suom. Sirkka-Liisa Sjöblom. Gummerus/Book Studio 2002. 239s. Nid. pokkari. K2-3.

CLARK Mary Higgins: Tyttöni Sunday

Neljä minijännäriä, jotka kertovat entisestä presidentistä Henry Parker Britland IV:stä ja hänen juuri kongressiin valitusta, 12 vuotta nuoremmasta vaimostaan Sundaysta. He ovat "lyömätön etsiväpari" ratkaisemaan politiikan huippupiireissä tapahtuneita rikoksia. Alkuteos My Gal Sunday (1996). Suom. Jussi Riihiranta. Tammi 1998. 2p. 250s. Sid. Kp. K3.

CLARK Mary Higgins: Yö kuuluu minulle

Jean Sheridan, arvostettu historioitsija ja kirjailija, on kutsuttu Stonecroft Academyn entisten opiskelijoiden tapaamiseen. Hän ja kuusi muuta samalta vuosikurssilta on valittu kokouksen kunniavieraiksi. Tunnelmaa varjostaa se, että yksi kutsuvieraista, Hollywood-agentti Alison Kendall, on löydetty kuolleena uima-altaastaan vain vähän ennen kokousta. Häntä ennen on neljä muuta luokkatoveria saanut surmansa äkillisesti, kaikki samasta kouluaikaisesta tyttöjen lounasseurueesta. Lisäksi Jean saa uhkaavia fakseja, jotka liittyvät hänen tyttäreensä Lilyyn: Jean on antanut vastasyntyneen lapsensa adoptoitavaksi kaksikymmentä vuotta aiemmin eikä ole kertonut asiasta kenellekään. Kaikki kunniavieraat ovat menestyneet elämässään hyvin, mutta kaikilla on myös salaiset, kipeät kokemuksensa. Heidän joukossaan on yksi, joka aikoo kostaa kouluaikana kokemansa pilkan ja nöyryytyksen tappamalla kaikki lounasseurueen tytöt... Alkuteos Nighttime is My Time (2004). Suom. Tommi Nuopponen. Tammi 2005. 379s. Sid. Kp. K4.