BUFFALO BILLIN SEIKKAILUJA 1: Kuolemanratsastus

Buffalo Billin Villin Lännen seikkailuja I. Suom. Veikko Syväoro. Kuvittanut Veikko Lukka. Atlas 1945. 106s. Sid. Kuvakannet. K2-3.

BUFFALO BILLIN SEIKKAILUJA 2: Ratsastavat tarkka-ampujat

Buffalo Billin Villin Lännen seikkailuja II. Suom. Veikko Syväoro. Kuvittanut Veikko Lukka. Atlas 1945. 112s. Sid. Kuvakannet. K3.

BUFFALO BILLIN SEIKKAILUJA 3: Texasin hurjapäät

Buffalo Billin Villin Lännen seikkailuja III. Suom. Veikko Syväoro. Kuvittanut Veikko Lukka. Atlas 1946. 102s. Sid. Kuvakannet. K3.

BUFFALO BILLIN SEIKKAILUJA 4: Tuntematon pelastaja

Buffalo Billin Villin Lännen seikkailuja IV. Suom. Veikko Syväoro. Kuvittanut Veikko Lukka. Atlas 1946. 109s. Sid. Kuvakannet. K2-3.

BURROUGHS Edgar Rice: Tarzan ja kadonnut valtakunta

Alkuteos Tarzan and Lost Empire. Suom. Marjatta Jokimäki. Karhu 1953. 182s. Sid. K2-3 (nimisivun yläosassa omistajan nimi).

BUSCH Wilhelm: Max und Moritz

Eine Bubengeschichte in sieben Streichen. München. Verlag von Braun und Schneider. 105. Auflage. 56 Seiten mit Zeichnungen. Geheftet/Nid. 14 x 21 cm. K3.

CRAIGHEAD GEORGE Jean: Susityttö

Eskimotyttö Mijaks on lapsivaimo, joka on lähtenyt avioliittoaan pakoon. Hän eksyy Alaskan rannattomalla tundralla. Susilauma on lähettyvillä ja hänen ainoa pelastuksensa on liittyä laumaan. Susien johtaja-uros Amaroq pitää huolta tytöstä ja huolehtii hänen ravinnostaan. Eräänä päivänä Mijaks tapaa isänsä, jonka luuli kuolleen. Kun Mijaksilla lopulta on edessä paluu ihmisten ilmoille, sopeutuminen entiseen on vaikeaa. - Teos palkittiin 1973 Yhdysvaltain parhaana nuortenkirjana Newbery-mitalilla. Alkuteos Julie of the Wolves (1972). Suom. Heidi Järvenpää. Isojen tyttöjen kirjasto, Otava 1974. 126s. Sid. Kp. K3.

HILL Tom: Davy Crockett pakenee

Sarjan toinen romaani, ensimmäinen on "Davy Crockett". Davy Crockett on nyt 12-vuotias. Hän yrittää sopeutua tavallisen pojan elämään , mutta se ei ota luontuakseen. Kaiken aikaa hän ajatuksissaan harhailee Tennesseen metsissä ja lakeuksilla, vierellään uskollinen intiaaniystävänsä Vata. Ja niinpä hän eräänä päivänä pestautui karjapaimeneksi uhkarohkealle retkelle. Kenelle muulle tahansa tämä 600 kilometrin rankka ja vaarallinen matka olisi ollut ylivoimainen, mutta Davypa ei olekaan mikään tavallinen poika! Tanskankielisen alkuteoksen nimi Davy Crockett flygter. Suom. L. Järvinen. WSOY 1956. 82s. Sid. Kuvakannet. K3.

KARINIEMI Annikki: Pikku Jounin tarina

"Jouni on jäänyt aivan nuorena orvoksi ja elelee nyt kasvattina Simeon Valkeapään perheessä. Esikuvanaan hän pitää talon omaa poikaa Anttia, joka on hänelle kuin veli. Koulunkäynti on pojalle kuin jännittävää leikkiä ja poromiesten mukana matkatessaan hän kokee kiinnostavia tapahtumia ja kuulee kiehtovia tarinoita stalloista, pohjoisen hengistä. Pikku Jounin kasvuympäristössä pienetkin tapaukset ovat merkityksellisiä. Lapin mahtava luonto puhuu hänelle aivan omaa kieltään. Teos on lämmin kuvaus luonnonlapsen varttumisesta ja kehittymisestä elämää varten." - Kariston Nuortenkirjasto, Karisto 1976. 114s. Sid. Kuvakannet (Jukka Salminen). K3.

KULOMAA J.K.: Kainuun sissit

Jussi Kukkosen kirjailijanimellä J.K. Kulomaa julkaisema nuortenkirjaklassikko uutena painoksena. "Eletään Isonvihan onnettomia aikoja. Venäläiset joukot piirittävät pientä Kainuun linnaa ja hävittävät ympäristön korpitiloja. Myös Joukon, Veikon ja Irjan kotia kohtaa tuho ja nuoret liittyvät sissijoukkoihin." - Poikien seikkailukirjaston parhaita, Otava 1984. Kolmas painos. Ilmestynyt ensimmäisen kerran 1929. 154s. Sid. Kuvakannet (Markku Bussman). Yksi alkuperäinen piirroskuva teoksen alussa. K4.

Sivut: 1 2 3 Seuraava »