ALAKETOLA-TUOMINEN Marja: Jokapojan amerikanperintö

Yhdysvaltalaisia kulttuurivaikutteita Suomessa toisen maailmansodan jälkeen. Suomeen amerikkalaisuus levisi elokuvina, tv-viihteenä, musiikkina, kirjallisuutena ja sarjakuvina. Yhdysvalloista tulivat myös mormonit ja helluntalaiset, hipit ja jipit. Sieltä saapui amerikkalainen ilmiö nimeltä amerikanvastaisuus. Mediamaailmankin valta uusi merkki- ja mainoskieli; Andy Warholista, undergroundista, Joan Collinsista ja Valituista Paloista puhumattakaan. Humaniora-sarja, Gaudeamus 1989. 135s. Nid. K4.

BERGROTH Kersti: Esseitä

Jean Anouilh. Marcel Proust. Katherine Mansfield. Albert Steffen. Nuori Topelius. James Bridie. Kirjailijan tyyli. Otava 1950. 138s. Sid. K3.

LEHTONEN Joel: Putkinotkon herra

Kirjeitä 1907-1920. Toimittanut Pekka Tarkka. Otava 1969. 493s. Sid. Kp. K2-3.

MERI Veijo: Aleksis Stenvallin elämä

Otava 1975. Neljäs, täydennetty painos. 160s. Sid. Kp. K2-3 (puhtaat kangaskannet, kansipaperin selkä saanut aurinkoa, kahden lehden sivureunassa kellerrystä).

PÖYHÖNEN Martti: Keräilykirjojen hintaopas 1996-1998

Yli 10 000 teoksen tiedot hintanoteerauksineen. "Mukaan on valittu keskeisten keräilyalueiden kirjoja dekkareista eräkirjoihin, runoista scifiin, mitään osa-aluetta unohtamatta." Suomen kirja- ja lehtiantikvat Oy 1996. 288s. Nid. K2-3.

Raahen Kansankirjaston Kirjaluettelo 1911

Raahe, 1911. Rob. Rossanderin kirjapaino. 47s. Nid. Liite: Lainausohjeet-lappunen. Ex libris Brita Pohjama. K4. (Mitähän näistä noin 1000 kirjasta nykykirjasto vielä ottaisi kokoelmiinsa? Entä nykynuori?)

RÄSÄNEN Hilma: Ainekirjoitus elävään elämään

Kokeiluja, mitä ja miten lapset kirjoittavat. 264 ainetta, 38 oppilaan kirjoittamia. Hilma Räsänen (1877-1956) oli kansakoulunopettaja ja maalaisliiton kansanedustaja ensimmäisessä eduskunnassa. Hän toimi opettajana Sippolassa, Kuopion maalaiskunnassa, Jämsässä, Viipurin maalaiskunnassa ja Helsingissä. Otava 1913. 190+3s. Sid. Leima: Kotkan suomalainen yhteiskoulu. K3.

Sivut: 1