Skip Navigation
 

NL/Venäjällä suomeksi painetut

 

NL/Venäjällä suomeksi painetut

ANANJAN Vahtang: Sevanin rannalla

Armenialaiskirjailija Vahtang Ananjanin (1905-1980) kirja on virallisesti "kertomus nuorista luonnontutkijoista". Se kertoo maailman suurimpiin kuuluvan puhtaan veden järven Sevanin (pituus 78 km ja leveys 56 km) oloista, kasvillisuudesta ja eläimistöstä sekä poikien leikeistä ja seikkailuista Kaukasuksen vuoristossa. Suom. Matti Vesvalo. Karjalan ASNT:n valtion kustannusliike, Petroskoi, 1956. 338s. Sid. Kuvakannet. Piirroskuvitus. K2-3.

Lisää koriinHinta:2.00
 

NL/Venäjällä suomeksi painetut

GRANIN Daniil: Päin ukkosta

Romaani jatkaa Graninin esikoisromaanin (Iskateli, 1954) teemoja: tiedemiesten, insinöörien ja keksijöiden työhön liittyvät eettiset ja yhteiskunnalliset ongelmat. Tässä romaanissa, joka kerrotaan kirjoitetun Hrutshevin suojasään hengessä, aiheena on uuden ja vanhan ajattelun kamppailu tiedemaailmassa. - Alkuteos Idu na grozu (1961). Suom. Roy Sirokov. Edistys, Moskova - Petroskoi, 1964. 420s. Sid. Kansi A. Vasin. K3.

Lisää koriinHinta:3.00
 

NL/Venäjällä suomeksi painetut

KASSIL Leo (Lev): Minun kalliit poikani. Kalastajalahden komandosit.

Lev Kassilin (1905-1970) aktiivi lasten- ja nuortenkirjailijan ura kesti kolmisenkymmentä vuotta. Hän kirjoitti lukuisia suosittuja ja palkittuja kirjoja. Teoksessa The Cambridge History of Russian Literature (s. 501) toteaa Victor Terras, että nykyään monia Kassilin fantasiaa ja faktaa sekoittavia tarinoita "voi pitää ja pidetäänkin satiireina Stalinista ja hänen terrorihallinnostaan". Terrasin esimerkkinä käyttämä Sinegoriya eli Sinivuorten maa ja sen ilkeä hallitsija Fanfaron, Kaikkien tuulien isä, esiintyy lyhyesti tässäkin kirjassa. Muutoin pääasiassa kerrotaan nuorukaisista ja heidän kouliintumisestaan sotilaiksi, taustana Neuvostoliiton Isänmaallinen sota. Suom. Vuokko Ahveninen. Karjalais-suomalaisen SNT:n valtion kustannusliike, Petroskoi, 1948. 192s. Nid. K2-3.

Lisää koriinHinta:10.00
 

NL/Venäjällä suomeksi painetut

KOKOVIN Jevgeni: Lapsuus Solombalassa

Teos kuvaa naparetkellä kuolleen matruusin pojan ja tämän ystävän kasvuvuosia Solombalan saarella Arkangelissa 1910-luvulla. Tapahtumat sivuavat myös amerikkalais-ranskalais-englantilaisten interventiojoukkojen saapumista Arkangeliin sekä taistelua interventtejä ja valkokaartilaisia vastaan. Alkuteos Detstvo v Solombale (1947). Suom. P. Alatalo. Karjalais-suomalaisen SNT:n valtion kustannusliike, Petroskoi 1955. 145s. Sid. Kuvakannet. Piirroskuvitus. K2-3.

Lisää koriinHinta:5.00
 

NL/Venäjällä suomeksi painetut

LACIS Vilis: Kalastajan poika

Kalastajan poika on kirjoitettu vv. 1932-34. Lacis asui siihen aikaan Väinäjoen suulla sijaitsevassa Rinuzin kalastajakylässä ja oli töissä lastaajana Riian satamassa. Kalastajakylissä teos otettiin tervehtien vastaan, mutta ei kaikkialla: eräs huomattava kalakauppias, joka näki kirjan riistäjä Garuozassa itsensä, yritti nostaa Lacisia vastaan oikeusjutun. Kirja julkaistiin venäjäksi 1946 alkuperäisessä muodosssan. Esipuheessa Lacis toteaa kalastajienkin elämän perusteellisesti muuttuneen "meidän aikanamme, jolloin Latvian kansa rakentaa vapaata ja onnellista elämäänsä Stalinilaisen Perustuslain auringon alla Neuvostoliiton veljeskansojen suureen perheeseen kuuluvana". - Venäjänkielisestä käännöksestä suomentanut L. Holm. Karjalais-suomalaisen SNT:n valtion kustannusliike, Petroskoi 1951. 447s. Sid. Kuvakannet. Kuva. K2-3.

Lisää koriinHinta:4.00
 

NL/Venäjällä suomeksi painetut

PAUSTOVSKI Konstantin: Meren synty

Kertoelma. Suom. Tauno Haapalainen. Karjalan ASNT:n valtion kustannusliike, Petroskoi 1956. 249s. Sid. Kuvakannet. Kuvitettu. K2-3.

Lisää koriinHinta:6.00
 

NL/Venäjällä suomeksi painetut

PIRHONEN Matti: Trohkima

Kertomusta. Kuvausta. Muistelmaa. Juttua. Karjala-kustantamo, Petroskoi 1980. 158s. Nid. Koko 13 x 16,5 cm. Taiteilija Vjatsheslav Levin.

Lisää koriinHinta:7.00
 

NL/Venäjällä suomeksi painetut

PÖLLÄ Pekka: Matjaksen onni

Pienoisromaani Matjaksen onni ja novellit Lämpimän puhaltajat, Keltiäiset, Laavu kallion kupeessa, Seitsemän vuotta, Juttua Junkurasta, Tantura-Liisa ja Ahkera-Liisa. Karjala-kustantamo, Petroskoi 1986. 192s. Sid. Kuvakannet. K4.

Lisää koriinHinta:4.00
 

NL/Venäjällä suomeksi painetut

RUGOJEV Jaakko: Vaikeat vuodet

Runokertoelma. Teos on jatkoa Rugojevin runoelmalle "Roudan rouhijoita" (1956), joka kuvaa vanhaa Karjalaa ja karjalaisten kypsymistä vallankumoukseen. Perttusen perheen jäsenet ovat keskeiset henkilöt. "Vaikeat vuodet" kertoo heidän elämäntarinansa intervention ja kansalaissodan kaudelta. Karjalan ASNT:n valtion kustannusliike, Petroskoi 1959. 174s. Nid. K3.

Lisää koriinHinta:8.00
 

NL/Venäjällä suomeksi painetut

SIVONEN Heikki: Antoisa päivä

Kertomuksia ja kuvauksia. Teos on jaettu kahteen osaan : "Laatokka, Laatokka pauhaa" vie valtaosan sivuista ja siinä kuvataan nykyaikaa, mutta muutamassa luvussa muistellaan sotavuosien tapahtumia, "Työssä ja toimessa" sisältää kertomukset lossimiehestä, hiilenpolttajasta, käpyrynnäköstä ja metsänvartijasta. Karjala-kustantamo, Petroskoi 1981. 172s. Nid. K3.

Lisää koriinHinta:5.00
 
Sivut: 1
tulosta