Skip Navigation
 

Elämäkerrat, muistelmat

 

Elämäkerrat, muistelmat

VELTHEIM Katri: Tuntematon vuosikymmeneni

30-luku. Muistelmia. "Minna Craucher viihdytti salongissaan runoilijoita ja sittemmin Lapuan miehiä; Grandissa tanssittiin tangoa iltapuvussa; Tenhossa ja Dianassa imaisivat kiihkeät jazzin rytmit tanssilattian täyteen - se oli 30-luvun Helsingin huvielämää. Arkkitehtuurissa ja sisustuksessa vuosikymmenellä oli aivan oma ilmeensä: funkis. 30-luvulla Eurooppa tuli lähemmäksi Suomea... Katri Veltheim tuli 1936 Helsinkiin opiskelemaan, ja imi itseensä ajan ilmapiiriä. Hän kertoo myös mitä 30-luvulla luettiin, mitä elokuvia katsottiin, ketkä olivat idoleja, miten pukeuduttiin, ja millaista oli opiskelijaelämä." Tammi 1989. 249s. Sid. Kp. Kuvitettu. K3. Paino 0,5 kg. Postikulut 4,20e.

Lisää koriinHinta:5.00
 

Elämäkerrat, muistelmat

VENEZIA Shlomo: Sonderkommando. Tarinani Auschwitzista.

Shlomo Venezia oli 21-vuotias joutuessaan huhtikuussa 1944 Auschwitzin keskitysleirille. Hänestä tehtiin sonderkommando-vanki, jonka tehtävänä oli hävittää kaasukammioissa tapettujen ruumiita. Näistä vangeista selvisi hengissä ainoastaan muutama. Shlomo Venezia on yksi heistä. - Alkuteos Sonderkommando – Dans l’enfer des chambres à gaz (2007). Suom. Lotta Toivanen. Like 2008. 267s. Sid. Kp. Kuvitettu. K4. Postikulut 2,80e.

Lisää koriinHinta:7.00
 

Elämäkerrat, muistelmat

VIRKKUNEN Sakari: Mannerheimin kääntöpuoli

Tämä kirja tarjoaa lähikuvan yksityishenkilö Gustaf Mannerheimista. Ajallisesti teos rajautuu pääasiassa vuosiin 1917-1937. Kauteen sisältyy Mannerheimin suomalaisen uran alkunousu, sitä seurannut turhautumisen vuosikymmen ja uuden, lopullisen nousun alku. Otava 1992. 171s. + 44s. kuvia. Sid. Kp. K3.

Lisää koriinHinta:6.00
 

Elämäkerrat, muistelmat

VITIKKA Hilkka ja Olli (toim): Ester Ståhlbergin voittojen ja tappioiden vuodet

Päiväkirja 1926-1934. "Kun päiväkirjamuistiinpanot K.J. Ståhlbergin presidenttikauden jälkeen jatkuvat, Ester on kypsynyt, hän on monin verroin itsetietoisempi ja rohkeampi. Hän elää Suomen historian vaikeat lapualaisvuodet vainotun puolisonsa tukijana, itsekin vainottuna mutta jääräpäisen sinnikkäänä. Hän on sanoissaan suorasukainen ja lennokas, hän kirjoittaa parhainta proosaansa. Tämän impulsiivisen naisen muistiinpanot edustavat välittömintä ja joskus jopa jännittävintä, mitä maamme kolmikymmenluvun vaihteen historiasta on kirjoitettu." WSOY 1986. 375s. + 24s. kuvia. Sid. Kp. K3 (etulehden yläosasta leikattu siivu/omistajan nimi pois).

Lisää koriinHinta:6.00
 

Elämäkerrat, muistelmat

VITIKKA Hilkka ja Olli (toim.): ESTER STÅHLBERGIN kauniit, katkerat vuodet

Presidentin rouvan päiväkirja 1920-1925. "Ainutlaatuiselta näköalapaikaltaan Ester Ståhlberg kuvasi suorasukaisesti ja terävästi nuoren tasavallan älymystöä, vallan käyttäjiä ja tavoittelijoita, sisäistä kuohuntaa, toiveita ja pelkoja, juonitteluja ja epäluuloa. Ester Ståhlbergin muistelmat olisivat epäilemättä olleet sensaatiomaiset, jos ne olisi julkaistu tuoreeltaan, sillä niissä ei kaihdeta totuuksia henkilökohtaisimmissakaan tunteissa ja kokemuksissa. Mutta yksi seikka kasvaa ylitse muiden: rakkaus puolisoon, jota Ester Ståhlberg ihailee varauksettomalla lämmöllä ja riipaisevalla kärsivällisyydellä." Toimittaneet Hilkka ja Olli Vitikka. WSOY 1985. 343s. + 48s. kuvia. Sid. Kp. K3.

Lisää koriinHinta:6.00
 

Elämäkerrat, muistelmat

VÄLISALMI Heikki: 40 kuukautta Neuvosto-Venäjällä

Sosialistin Kirjapaino Osakeyhtiö, Turku, 1923. Toinen painos. 175s. Nid. K2 (kannet kuluneet, selkää liimailtu, sisältä siisti).

Lisää koriinHinta:10.00
 

Elämäkerrat, muistelmat

WAENERBERG Signe: Sairaala oli maailmani

Sairaanhoitajan päiväkirjasta. Muistelmia vuodesta 1920 alkaen (sairaanhoitajakoulu, Kirurginen sairaala ja sen ylihoitaja, vapaaherratar Sophie Mannerheim) 1950-luvulle. Suurenmoinen työ, mielenpainuvia kohtaloita. Otava 1961. 168s. Sid. K3.

Lisää koriinHinta:7.00
 

Elämäkerrat, muistelmat

WALKER Alexander: Elizabeth

Elizabeth Taylorin elämäkerta. "Älykkäästi ja taidolla kirjoitettu elämäkerta, joka antaa harvinaisen elämänmakuisen kuvauksen kaikkien tuntemasta elokuvatähdestä. Naisesta, joka ei ole koskaan saanut elää normaalia elämää." Alkuteos Elizabeth (1990). Suom. Sari Luhtanen. Gummerus 1991. 480s. + 32s. kuvia. Sid. Kp. K3. Postikulut 7e.

Lisää koriinHinta:5.00
 

Elämäkerrat, muistelmat

WEBSTER Paul: Antoine de Saint-Exupery. Pikku Prinssin elämä.

Elämäkerta. Antoine Marie Roger de Saint-Exupéry (1900-1944) oli ranskalainen kirjailija ja lentäjä. Hänen tunnetaan parhaiten teoksistaan Pikku prinssi, Yölento ja Siipien sankarit. Saint-Exupery loi merkittävän uran ranskalaisten lentoyhtiöitten palveluksessa Pohjois-Afrikassa ja Etelä-Amerikassa. Saint-Exupery toimi myös sotakirjeenvaihtajana Espanjan sisällissodassa ja Ranskan ilmavoimien kapteenina II maailmansodassa. Antoine de Saint-Exupéry katosi tiedustelulennolla Välimerellä 31. heinäkuuta 1944, muutamaa kuukautta Pikku prinssin ilmestymisen jälkeen. - Alkuteos Antoine de Saint-Exupery - The Life and Death of the Little Prince (1994, 2002). Suom. Minna Kalajoki. Koala-Kustannus 2002. 316s. + 16s. kuvia. Sid. Kp. K4.

Lisää koriinHinta:7.00
 

Elämäkerrat, muistelmat

WUORIMAA Aarne: Lähettiläänä Hitlerin Saksassa

Aarne Wuorimaa toimi Suomen virallisena edustajana Saksassa natsivallan koko nousukauden ajan elokuun alusta 1933 huhtikuun alkuun 1940, jolloin presidentti Risto Ryti teki päätöksen T.J. Kivimäen vaihtamisesta lähettilääksi Berliiniin liian saksalaisvastaisena pidetyn Wuorimaan tilalle. Wuorimaa siirrettiin lähettilääksi Budapestiin, Unkariin, josta hän perheineen poistui vasta lokakuun puolivälissä 1944 vähän ennen venäläisten tuloa. Otava 1967. 208s. Sid. K3 (kannen jälkeinen etulehti leikattu pois).

Lisää koriinHinta:8.00
 
Sivut:« Edellinen 1 2 3 4 5 6 7 8
tulosta