Skip Navigation
 

Elämäkerrat, muistelmat

 

Elämäkerrat, muistelmat

TANNINEN Aarne: Täällä Tanninen

40 vuotta toimittajan työtä tehnyt Aarne Tanninen kertoo avoimesti ja hauskasti niin ystävistään, toimittajakollegoistaan, elämästään ja työstään kuin tapaamistaan suurvaltojen päämiehistä ja maailman huippupoliitikoista koti-Suomen lisäksi Moskovassa, Lontoossa, Washingtonissa ja matkoillaan eri puolilla maailmaa. Suomalaisille Tanninen tuli hyvin tutuksi tv:stä ja radiosta toimiessaan Yleisradion Washingtonin kirjeenvaihtajana vuosina 1981–1994. WSOY 1996. 365s. Sid. Kp. Piirroskuvitus Oili Tanninen. K3.

Lisää koriinHinta:6.00
 

Elämäkerrat, muistelmat

TARVAINEN Olavi: Ankarat käskyt kohtalon

Antti Kukkosen elämää ja ajatuksia. "Rikasilmeinen kuva avarakatseisesta isänmaanystävästä." Antti Kukkonen (1889-1978) oli pappi ja maanviljelijä, maalaisliittolainen poliitikko, kansanedustaja, ministeri Sunilan, Kallion, Rytin ja Rangellin hallituksissa, sotasyyllisenä vankeuteen tuomittu. Kirjaneliö 1977. 157s. Nid. Kuvitettu. K3. Postikulut 1,50e.

Lisää koriinHinta:4.50
 

Elämäkerrat, muistelmat

TILLANDER Herbert: Torppa ja timantti

Tillanderin suvun kronikka. "Vuonna 1848 lähti Talin torpparin poika Alexander Edvard Tillander hevoskyydillä Uudeltamaalta kohti Pietaria oppia ja työtä hakemaan. Talonpojalla oli onnea. Hän pääsi Tsarskoje Seloon, aateliston suosimaan palatsikylään ja siellä kultaseppämestari Fredrik Adolf Holsteniuksen oppipojaksi... Torppaipojasta tuli kuuluisa jalokiviseppä, jonka asiakkaina olivat keisarillisen perheen jäsenet, Euroopan kuninkaalliset, intialaiset mahadarjat... Tillanderin sukuun sekoittuu avioliiton kautta Gallen-Kalleloitten kulttuurivivahteita, ja näin kronikan juoni saa yhä kiehtovampia piirteitä. Kun kaikki oli loistokkaimmillaan, syntyi Venäjän vallankumous. Tillanderin perhe pakeni Suomeen. Pakomatkasta alkaen kertomusta juoksuttaa Tillanderin timanttisuvuin kolmas mies, Herbert Tillander... Herbert Tillanderista tuli maailmankuulu timanttiasiantuntija. Hän on käynyt kaikissa tunnetuissa aarrekammioissa, nähnyt legendaariset timantitt ja perehtynyt niiden historiaan. Torppa ja timantti on kertomus 130 vuoden työstä ja uskomattomasta ammattitaidosta, mutta myös elämisen nautinnoista, sampanjajuhlista, rakkauksista ja pettymyksistäkin. Se on suomalaisen dynastian kokokuva." Toimittanut Anu Seppälä. Schildts 1990. 262s. + 24s. kuvia. Sid. Kp. K3.

Lisää koriinHinta:8.00
 

Elämäkerrat, muistelmat

TOKOI Oskari: Lapsuuteni muistoja

Keski-Pohjanmaa sarja III, Keski-Pohjanmaan maakuntaliitto, 1953. 195s. + XXVIII sivua liitteitä. Kuvittanut Veikko Vionoja. K3. Postikulut 3,60e.

Lisää koriinHinta:7.00
 

Elämäkerrat, muistelmat

TROYAT Henri: Aleksanteri II. Vapauttajatsaari.

Elämäkerta. Hallitsija aatteiden ristipaineessa. Venäjän keisari ja Suomen suuriruhtinas Aleksanteri II (1818-81) tunnettiin vapauttajatsaarina. Tämä johtui hänen uudistuspolitiikastaan, joka kuitenkin toi hänelle myös lukuisia vastustajia. Ranskankielinen alkuteos Alexandre II - Le Tsar liberateur (1990). Suom. Matti Brotherus. Profiili-sarja, WSOY 1991. 228s. + 16s. kuvia. Sid. Kp. K3.

Lisää koriinHinta:8.00
 

Elämäkerrat, muistelmat

TROYAT Henri: Pietari Suuri

"Tsaari Pietari pystyy voittamaan kaikki agentti- ja sotaromaanit ja päihittämään villeimmänkin mielikuvituksen." (Martti Valkonen, US). Profiili-sarja, WSOY 1987. 3p. 311s. Sid. Kp. Kuvitettu. K3.

Lisää koriinHinta:4.00
 

Elämäkerrat, muistelmat

TUOMIKOSKI Antti: Politiikan pelurit

"Avaan tässä muutaman sivun muistiinpanoistani bernsteinilaisen valtakauden alkuajoilta, jolloin toimin Sorsan kolmannessa hallituksessa poliittisena sihteerinä helmikuusta 1982 toukokuuhun 1983." Tuomikoski toimi Marjatta Väänäsen (kesk.) poliittisena sihteerinä. Kirjayhtymä 1983. 172s. Sid. Kp. K3.

Lisää koriinHinta:4.00
 

Elämäkerrat, muistelmat

TURJA Ilmari: Tarinoita Suuresta Urhosta

"Huumoria piisaa, kun kirjailija Ilmari Turja luonnehtii UKK:n yksityistä persoonaa. Samalla tulee kaikenlaista ilmi myös politiikan piiristä: profiileja ja mielipiteitä, saunareissuja ja myllykirjeitä Tamminiemestä Kulosaareen. Kekkonen ja Turja ovat tuttuja jo Ylioppilaslehden toimittajakunnasta, sittemmin käräjärenkivuosilta Kainuusta, puhumattakaan siitä kirjallisesta suhteesta, joka jatkui Turjan aikana Suomen Kuvalehden ja Uuden Kuvalehden palstoilla." Kirjayhtymä 1984. 2p. 416s. Sid. Kp. Kuvitettu. K3.

Lisää koriinHinta:6.00
 

Elämäkerrat, muistelmat

UINO Ari (toim.): Rakas Häiskä

Urho ja Sylvi Kekkosen kirjeenvaihtoa vuosilta 1924-1945. Otava 1997. 384s. + 32s. kuvia. Sid. Kp. K3.

Lisää koriinHinta:5.00
 

Elämäkerrat, muistelmat

VALKONEN Tuulikki: Mäyhä

Lähikuvia Marko Tapion elämästä. "Muistia vahvempiin dokumentteihin perustuva teos kirjoittajan ja kirjailija Marko Tapion elämästä. Siinä ottivat mittaa toisistaan luova mieli, rakkaus ja alkoholi. Moniääninen teos siitä, minkälaisista aineksista, maaperästä ja puristuksesta syntyy kirjallisuutta." Tammi 2003. 2p. 445s. + 16s. kuvia. Sid. Kp. Kuin uusi, K4. Postikulut 7e (kirja painaa 600 grammaa ja on yli 3 cm paksu). Postitus maksikirjeenä tai pakettina.

Lisää koriinHinta:7.50
 
tulosta