Skip Navigation
 

Elämäkerrat, muistelmat

 

Elämäkerrat, muistelmat

KAREN Lauri: Herrasmiehiä valepuvussa

Helsingin Sanomien veteraanikirjeenvaihtajan railakkaat muistelmat. "Lauri Karenilla on takanaan lähes 40 vuoden mittainen ura BBC:ssä sekä Uuden Suomen ja Helsingin Sanomien kirjeenvaihtajana. Sinä aikana on ehtinyt tapahtua paljon. Ja useimmiten Karen on ollut paikalla." WSOY 1994. 380s. + 16s. kuvia. Sid. Kp. K4.

Lisää koriinHinta:7.00
 

Elämäkerrat, muistelmat

KEITH Agnes Newton: Tuulten maa

Borneon pääkallonmetsästäjien parissa. - Avioiduttuaan 1934 brittiläisen Pohjois-Borneon protektoraatin virkamiehen Harry Keithin kanssa Hollywoodissa kasvaneen Agnes Newton Keithin (1901-1982) elämä muodostui sekä kiehtovaksi että vaaralliseksi. Tämä kirja kertoo ajasta ja elämästä Borneolla ennen II maailmansotaa. Maailmansodan aikana Keithit olivat japanilaisten vankeina internointileirillä. Sodan jälkeen Harry Keith palveli YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestössä FAO:ssa, ensin useita vuosia Filippiineillä ja sitten Libyassa. Myös näistä maista Agnes Newton Keith kirjoitti muistelmat. Borneolta hän kirjoitti Tuulten maan jälkeen vielä kaksi dokumenttiteosta ja myöhemmin romaanin. - Alkuteos Land Below the Wind (1939). Suomentanut M. ja H. Jokimäki. Tammi 1947. 319s. Sid. Piirroskuvitus. K2-3.

Lisää koriinHinta:6.00
 

Elämäkerrat, muistelmat

KELLEY Kitty: Frank Sinatra. Epävirallinen elämäkerta.

Häkellyttävä kirja legendaarisesta supertähdestä. "Se on niin tulvillaan hämmästyttäviä tapahtumia ja kulissientakaisia paljastuksia, ettei Sinatra enää näytä samanlaiselta kuin ennen. Myös teoksen valokuvakuvitus on ainutlaatuinen." Alkuteos His Way - The Unauthorized Biography of Frank Sinatra (1986). Suom. Pekka Markkula. Profiili-sarja, WSOY 1986. 679s. + 24s. kuvia. Sid. Kp. K4.

Lisää koriinHinta:8.00
 

Elämäkerrat, muistelmat

KELLEY Kitty: Kuningasperhe

Kitty Kelley tekee sadusta totta ja herättää eloon Ison-Britannian kuningashuoneen värikkään lähihistorian vuodesta 1917 lähtien. Tarkkoihin tutkimuksiin perustuvat, henkevän osuvilla huomautuksilla höystetyt tarinat kertovat suunnattomasta vauraudesta ja loistosta, mutta myös ihmissuhteiden vaikeuksista, jotka ovat usein johtaneet koko maailmaa ja varsinkin tiedotusvälineitä kohauttaneisiin skandaaleihin. Alkuteos The Royals (1997). Suom. Leena Nivala. Otava 1997. 688s. + 32sivua/87 kuvaa. Sid. Kp. K3.

Lisää koriinHinta:7.00
 

Elämäkerrat, muistelmat

KILPI Eeva: Rajattomuuden aika

Kertomus lapsuudesta. "Muistelmaromaanissaan Eeva Kilpi seuraa lapsuuttaan Hiitolan Raivattalan kylässä talvisotaan saakka, jolloin hän oli 11-vuotias. Muistot ulottuvat hänen elämäänsä halkovan rajan ylikin epilogiksi 60 vuotta myöhemmin. Mennyt maailma aukeaa eläväksi ja vaikuttavaksi kokonaisuudeksi, josta paikoin näkee pienimmätkin yksityiskohdat." WSOY 2001. 519s. Sid. Kp. K3.

Lisää koriinHinta:8.00
 

Elämäkerrat, muistelmat

KORHONEN Keijo: Sattumakorpraali

Professori Keijo Korhonen syventyy muistelmissaan Kekkosen aikaan ja kuvaa tapahtumia rohkeasti, kuvia kumartamatta. "Sattumakorpraali kertoo elämästä Kekkosen hovissa, jossa Vanha Isäntä piti rautaista komentoa. Korhonen ruotii suhteita Neuvostoliittoon, Mauno Koivistoon ja muihin läheisiin työtovereihin. Lisäksi hän kuvaa vauhdikkaasti poliittisten sattumusten ja niiden pyörteissä vaikuttaneiden henkilöiden vaiheita." Otava 1999. 380s. + 16s. kuvia. Sid. Kp. K3.

Lisää koriinHinta:3.00
 

Elämäkerrat, muistelmat

KÄYHKÖ Kauko: Dallapen tarina

Legendaarisen orkestin historiaa, vaiheita ja muistelmia 1920-luvulta kirjan ilmestymisaikoihin saakka. Käyhkö itse liittyi orkesteriin 1938. Karisto 1973. 198s. Sid. Kp. Kuvitettu. K3.

Lisää koriinHinta:15.00
 

Elämäkerrat, muistelmat

LAHTI Jenny: Lottana Aunuksen radiossa

Jatkosodan syttyessä kesällä 1941 Jenny Räty oli juuri täyttänyt 18 vuotta ja siirtynyt pikkulotista isoihin. Lottakomennus Viipuriin ja sieltä Äänislinnaan syksyllä vei hänet muiden mukana miehitetylle alueelle. Kohtalo vai sattumanklo lie ohjannut Jenny-lottaa, kun hänet keväällä 1942 komennettiin Aunuksen Radioon toimistolotaksi? - Toimittanut Olavi Vaittinen. Gummerus 1996. 237s. + 32s. kuvia + 16s. Jennyn vieraskirjan sivujen kopioita - henkilögallerialtaan kulttuurihistoriallinen harvinaisuus. Sid. Kp. K4.

Lisää koriinHinta:8.00
 

Elämäkerrat, muistelmat

LAPPALAINEN Matti: Hannes Ignatius. Mannerheimin harmaa eminenssi.

"Hannes Ignatius (1871–1941) oli vanhan Suomen sotaväen rakuunaupseeri, joka sortovuosien aikana omistautui itsenäisen Suomen toteuttamiselle. Vannomalleen Hannibalin valalle uskollisena hän kulki rohkeasti tietään aikana, jolloin monet kumarsivat Pietariin. Matti Lappalainen kuvaa perusteellisesti Hannes Ignatiuksen aktivistikautta ja sitä seurannutta Sotilaskomitean puheenjohtajuutta. Vuonna 1918 Ignatiuksesta tuli Mannerheimin lähin mies, jonka valmistelutyön pohjalta Mannerheim pystyi tehokkaasti toimimaan itsenäisyyden turvaamiseksi. Päämäärätietoisen, rohkean ja kaukokatseisen Sota-Hanneksen merkitys oli Mannerheim-hahmon muotoutumisessa niin suuri, että kirjoittaja Matti Lappalainen nimittää Ignatiusta oikeutetusti legendan luojaksi." - WSOY 2005. 507s. + 16s. kuvia. Sid. Kp. K4.

Lisää koriinHinta:15.00
 

Elämäkerrat, muistelmat

LENZNER Robert: Getty - maailman rikkain mies

Elämäkerta. "Sinnikäs öljymies, erinomainen rakastaja, poissa oleva isä, saita taiteenkeräilijä, naisiinmenevä aviomies,boheemi ulkomailla asustaja, seurapiirikeikari, Hitlerin ihailija, kirjailija, huomattava liikemies - J. Paul Getty oli kaikkea tätä ja enemmänkin." Ensimmäinen täydellinen, tutkimuksiin perustuva ja virallinen selvitys Amerikan rikkaimmasta miehestä, Jean Paul Gettystä (1892-1976). Alkuteos Getty, the richest man in the world (1985). Suom. Päivi Riikonen. Kauppiaitten Kustannus 1987. 275s. + 20s. kuvia. Sid. Kp. K3.

Lisää koriinHinta:4.50
 
tulosta