Skip Navigation
 

Elämäkerrat, muistelmat

 

Elämäkerrat, muistelmat

GALLEN-KALLELA Kirsti: Muistelmia nuoruusvuosiltani 1896-1931

Akseli Gallen-Kallelan tyttären muistelmia. Toimittaneet Pirjo Tuominen ja Kaari Raivio. Weilin+Göös 1982. 286s. + 17s. kuvia. Sid. Kp. K3.

Lisää koriinHinta:8.00
 

Elämäkerrat, muistelmat

GMEINER Hermann: Vaikutelmia, ajatuksia, tunnustuksia

Maailmankuulun SOS-lapsikyläaatteen luojan ja näiden kotien perustajan, suuren filantroopin "tunnustuskirja". Hermann Gmeiner, nuori lääketieteen opiskelija sai herätyksen tulevalle toiminnalleen nähdessään kodittomien lasten hädän ja yksinäisyyden sodan runtelemassa Itävallassa. Hän on itse käynyt läpi samankaltaisen koettelemuksen menettäessään jo varhain äitinsä. Kirjaan liittyy Erkki Rikkosen selostus SOS-lapsikylätoiminnasta Suomessa. Alkuteos Eindrücke, Gedanken, Bekenntnisse (1978). Suom. Liisa Rumohr-Norio. WSOY 1984. 109s. + 16s. kuvia. Sid. Kp. K4.

Lisää koriinHinta:3.00
 

Elämäkerrat, muistelmat

GORDON Barbara: Vanhempi mies, nuori nainen

Miksi vanhat miehet vikittelevät nuoria naisia? Kirjassa haetaan vastauksia pitkin ja poikin Amerikan mannerta: lakituvista ja psykiatrintuoleista, kirurgeilta ja avioliittoneuvojilta, Darwinilta ja Freudilta, mutta ennen kaikkea miehiltä, naisilta ja toisilta naisilta. Alkuteos Jennifer Fever Older Men/Younger Women (1988). Suom. Heli Setälä. WSOY 1989. 378s. Sid. Kp. K3.

Lisää koriinHinta:5.00
 

Elämäkerrat, muistelmat

GUSTAFSSON Paul: Ritarikadun renki

Muistelmat. "Paul Gustafssonin kuvaama von Haartmanien suvun erään haaran tarinan neljännen osan päähenkilöksi nousee itse tekijä parhaina miehuutensa vuosina. Paul Gustafssonin vaiherikas tie kulkee monen tehtävän ja kaupungin kautta Tukholmaan suurlähettilääksi ja takaisin Helsinkiin valtioneuvoston kanslian kansliapäälliköksi - kitkerään loppuun sasti. Paul Gustafsson kertoo kokemuksistaan avoimesti, arkojakaan kohtia kaihtamatta, tunnetulla tyylillään joko purevasti tai pisteliäästi, mutta tarpeen vaatiessa myös hellästi, aina kulloisenkin kohteen mukaan." - Kirjayhtymä 1999. 625s. Sid. Kp. Kuvitettu. K3 (etusisä- ja takasisäkannessa leima POISTETTU. Ei hajuakaan mistä poistettu, koska mitään leimoja, omistuskirjoituksia, merkintöjä ei ole ja kirja on erinomaisessa kunnossa, korkeintaan kahdesti luettu, ehkä "poistaja" ja minä).

Lisää koriinHinta:8.00
 

Elämäkerrat, muistelmat

HENTILÄ Jorma - PÖPPÖNEN Hannu: Max Rand - syntynyt eurooppalaiseksi

Max Randin elämäkerta tuo hienoa ajankuvaa niin 60-luvun kulttuuriradikalismista, 70-luvun jäykistä asenteista ja kiehunnasta Yleisradion ympärillä kuin Euroopan murroksestakin. Otava 1997. 400s. + 16s./27 kpl. kuvia. Nid. K3.

Lisää koriinHinta:10.00
 

Elämäkerrat, muistelmat

IRVINE Lucy: Karkulainen

Lucy Irvinen kipeät ja vauhdikkaat vaellusvuodet. Hän kertoo "Aution saaren unelmaa" edeltävistä vaiheistaan. "Lucy Irvine karkaa ensimmäisen kerran koulusta liftausmatkalle jo kaksitoistavuotiaana..." Alkuteos Runaway (1986). Weilin+Göös 1986. 346s. Sid. Kp. K3.

Lisää koriinHinta:6.00
 

Elämäkerrat, muistelmat

JELTSIN Boris: Presidentin päiväkirja

Päiväkirjat 1991 alkupuolelta lokakuulle 1993. "Boris Jeltsin on avannut sisimpänsä suurelle yleisölle tavalla, joka on ennenkuulumaton Venäjän pitkässä ja usein vähemmän miellyttäviä käänteitä sisältävässä historiassa." (Jyrki Iivonen). Suom. Esa Adrian. Otava 1994. 416s. + 32s. kuvia. Sid. K3.

Lisää koriinHinta:3.00
 

Elämäkerrat, muistelmat

JEMELJANOV Boris: Kertomuksia Gaidarista

Kertomuksia 1904-1941 eläneen, Neuvostoliitossa hyvin suositun lasten ja nuorisokirjailijan Arkadi Gaidarin elämästä. Gaidar osallistui jo koulupoikana ja nuorukaisena vallankumoukseen ja valkokaartilaisia vastaan käytyihin taisteluihin. Niissä hän haavoittui pahasti ja siirrettin 1924 rykmentin komentajan arvossa varaväkeen. Kirjailijan ura alkoi sen jälkeen. Ensimmäinen nuorisolle suunnattu kirja R.V.S. ilmestyi 1926. Siinä ja hänen monissa muissa kirjoissaan kerrotaan kansalaissodasta ja Punaisen Armeijan suuresta voimasta, isänmaasta ja luonnosta. 1941 hän vaatimalla vaati ja pääsi Suuren Isänmaallisen sodan rintamalle Komsomolskaja Pravdan sotilaskirjeenvaihtajana. Arkadi Gaidar kaatui lokakuussa 1941 nykyisessä Ukrainassa sijaitsevan Kanevin kaupungin lähistöllä saksalaisia vastaan käydyssä taistelussa. - Venäjän pääministerinä 1992 toiminut Jegor Gaidar on Arkadi Gaidarin lapsenlapsi. - Suom. Vappu Lindberg. Karjalais-suomalaisen SNT:n valtion kustannusliike, Petroskoi, 1955. 157s. Sid. Korukansi. Piirroskuvitus. K3.

Lisää koriinHinta:6.00
 

Elämäkerrat, muistelmat

JOTUNI Pertti: Maailma maasta kuuhun

Lehtimiehen muistiinpanoja. Avaruustekniikan ja avaruustutkimuksen tulkkina tuttu suomalainen tiedejournalisti kertoo työskentelystään monien mieleen jääneiden avaruusuutisten parissa tämän alan kuuman kehityksen vuosina 1960-luvulla ja vielä sen jälkeenkin. Tietoteos 1991. 128s. Nid. Kuvitettu. K3.

Lisää koriinHinta:5.00
 

Elämäkerrat, muistelmat

KAREN Lauri: Herrasmiehiä valepuvussa

Helsingin Sanomien veteraanikirjeenvaihtajan railakkaat muistelmat. "Lauri Karenilla on takanaan lähes 40 vuoden mittainen ura BBC:ssä sekä Uuden Suomen ja Helsingin Sanomien kirjeenvaihtajana. Sinä aikana on ehtinyt tapahtua paljon. Ja useimmiten Karen on ollut paikalla." WSOY 1994. 380s. + 16s. kuvia. Sid. Kp. K4.

Lisää koriinHinta:7.00
 
tulosta